Scheidsrechter Danny Makkelie baalde flink na de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Feyenoord. De leidsman zag na een half uur spelen een grove overtreding van Feyenoorder Elvis Manu milder in dan het was.

De aanvaller zette zijn noppen in het been van Gianni Zuiverloon. Hij werd bestraft met een gele kaart. Een fout, zo oordeelde Makkelie achteraf.

"Het was een schandalige overtreding en donkerrood waard. Ik baal ervan dat we dat over het hoofd hebben gezien", aldus de scheidsrechter tegen FOX Sports.

"Ik zag geen overtreding, maar in mijn oortje hoorde ik dat het een gele kaart was. Achteraf is er natuurlijk geen discussie over mogelijk. Dit was rood."

Negatief record

De wedstrijd eindigde nog met een negatief record. Nooit eerder werden er zoveel gele kaarten gegeven in een duel in de eredivisie.

"Het was een ruwe wedstrijd, waarin veel domme overtredingen werden gemaakt", zo verklaarde de arbiter. "Het waren lichte vergrijpen zoals voor de bal blijven staan tijdens een vrije trap of de bal met de handen pakken als er nog niet gefloten was. Dan loopt het aantal kaarten snel op."

"Als ik ze niet geef, dan loopt de wedstrijd misschien helemaal uit de hand en wordt er gezegd: 'waarom geef je geen kaart'. Ik heb gedaan wat ik moet doen."

Arbiter Makkelie deelt recordaantal kaarten uit | Fraser weigert met vinger te wijzen naar Makkelie