NEC Nijmegen heeft de eerste wedstrijd in de Jupiler League met een 3-1 zege op FC Eindhoven afgesloten.

De Nijmegenaren, die vorig seizoen degradeerden, speelden de gehele tweede helft met een man meer, nadat Timothy Durwael in de veertigste minuut met rood van het veld was gestuurd.

Durwael haalde Sjoerd Ars onderuit in het zestienmetergebied en werd bestraft met rood en een strafschop. Tom Daemen schoot die binnen en zette de stand daarmee op 2-0.

NEC was vijf minuten daarvoor al op voorsprong gekomen via Ars. Een kwartier voor tijd schoot Alireza Jahanbakhsh, met Iran nog actief op het WK, de 3-0 op het scorebord. Torino Hunte deed in de slotfase nog iets terug voor Eindhoven.

Sparta

Sparta boekte ook een overwinning in het openingsweekend van de Jupiler League. De Rotterdammers bogen in eigen huis in de slotfase een 1-0-achterstand om in een 2-1-zege op FC Den Bosch.

Barry Maguire had de Bosschenaren via een strafschop op voorsprong gebracht. Kenny Teijsse en Johan Voskamp deden die tegentreffer in de slotfase binnen 2 minuten teniet.

Almere City FC gaat na de eerste speelronde aan kop in de Jupiler League. De equipe van trainer Fred Grim boekte vrijdag al een klinkende 5-0-zege op MVV Maastricht. FC Volendam is de nummer 2, gevolgd door NEC.