Frank de Boer denkt dat Ajax Samuel Eto'o moet halen, als dat mogelijk is.

"Als een dergelijke speler de ambitie heeft om hier te spelen, dan moet je het niet nalaten hem te halen", aldus de Ajax-trainer tegen FOX Sports.

"Ik wil wel dat hij laat zien waarom hij naar Ajax toe wil komen. Hij moet een leidersrol gaan oppakken voor alle jonge jongens in deze selectie. Eto'o moet aantonen wat het profvoetbal inhoudt."

Voorbeeld

De 33-jarige spits genoot bij één van zijn vorige clubs, Anzhi uit Rusland, de nodige privileges. Zo hoefde hij niet altijd aanwezig te zijn op de trainingen. Wat De Boer betreft is dat ook mogelijk bij Ajax.

"Op een bepaalde leeftijd kan je trainingen overslaan, maar dan moet je vervolgens wel presteren tijdens de wedstrijden. Als dat niet strookt met onze en zijn verwachtingen zijn die privileges snel weg."

"Hij moet een voorbeeld zijn voor onze jeugd, als hij dat niet kan zijn, stem ik niet in met Eto'o."

De interesse van Ajax in de Kameroener kwam voor De Boer redelijk onverwacht. "Ik kreeg een bericht van Marc (Overmars red.) met daarin: 'Eto'o?'. Toen zei ik dat als dat zou lukken, dat Marc dat moest regelen. We zijn nog op zoek naar een spits, als je dan bij hem uit kan komen, is dat erg mooi."

Eto'o aangeboden bij PSV: 'We hebben al twee spitsen'