Ronald Koeman heeft bij Southampton de beschikking gekregen over Fraser Forster. De Engelse doelman kwam zaterdag over van Celtic, dat naar verluidt zo'n 12,5 miljoen euro ontvangt voor de 26-jarige international.

Forster werd drie keer op rij kampioen van Schotland met de topclub uit Glasgow.

De Engelse doelman debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg. Forster maakte als reserve achter Joe Hart deel uit van de Engelse selectie op het WK, maar hij kwam in Brazilië niet in actie.

Na Dusan Tadic (FC Twente), Graziano Pellè (Feyenoord), Ryan Bertrand (Chelsea) en Saphir Taïder (Internazionale) is Forster de vijfde aanwinst deze zomer voor Koeman. Hij ondertekent een contract voor vier jaar bij Southampton.

Pellè

Pellè had zaterdag een negatieve hoofdrol in het met 1-0 verloren oefenduel van Southampton met Bayer Leverkusen. De Italiaanse spits passeerde zijn eigen doelman Artur Boruc op ongelukkige wijze voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Koeman had zijn aanwinsten Pellè, Tadic en Bertrand allemaal een basisplaats gegeven tegen Leverkusen.

De nieuwe trainer van de 'Saints', die deze zomer tal van basisspelers zag vertrekken, weet dat het volgende week bij de competitiestart tegen Liverpool beter moet. Southampton opent de Premier League uitgerekend tegen de club die deze zomer drie vaste krachten voor vele miljoenen wegplukte van St. Mary's.

'Als Schneiderlin niet verandert, heeft hij een groot probleem'