Maarten Stelekenburg vertrekt na één teleurstellend seizoen al weer bij Fulham. De 31-jarige doelman stapt over naar het rijke AS Monaco.

Dat bevestigt zijn belangenbehartiger Sport Promotion zaterdag. Monaco zal Stekelenburg eerst een jaar huren en heeft ook een optie tot koop bedongen.

"Ik ben super blij met deze overgang'', is de eerste reactie van de Haarlemmer na het ondertekenen van zijn contract. "De afgelopen twee seizoenen waren niet mijn beste. Daar moet ik ook eerlijk in zijn."

"Maar nu begin ik aan een nieuwe fase in mijn loopbaan. De Ligue 1 is een mooie competitie en AS Monaco doet ook mee aan de Champions League. Dat is geweldig om mee te maken. Het doet mij weer een beetje denken aan mijn tijd bij Ajax."

Stekelenburg verruilde vorige zomer AS Roma voor Fulham, waar hij gedurende het seizoen zijn basisplaats verloor aan David Stockdale en mede daardoor het WK miste.

De Londense club degradeerde uiteindelijk uit de Premier League en manager Felix Magath gaf vrijdag al aan dat hij verwachtte dat de oud-Ajacied zou vertrekken bij Fulham.

Competitie

De 54-voudig international zal bij AS Monaco de concurrentie aan moeten gaan met de 30-jarige Kroaat Danijel Subasic, een international die de laatste 2,5 jaar eerste doelman was in het prinsdom. Stekelenburg weet dat een basisplaats niet gegarandeerd is, maar vindt dat geen probleem.

"De topclubs die aan de Champions League meedoen hebben ook allemaal twee topkeepers onder contract. Ik ben 31 jaar, topfit en ik wil snel weer aan spelen toekomen. Ik sta in elk geval te trappelen om weer de Maarten Stekelenburg uit 2010 te laten zien, met nog meer ervaring."

Monaco eindigde vorig jaar achter Paris Saint-Germain als tweede in de Franse competitie en is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de Champions League.

De club van de steenrijke Russische eigenaar Dmitry Rybolovlev start zondag de nieuwe competitie tegen Lorient. Stekelenburg zal er dan nog niet bij zijn. Naar verwachting traint hij dinsdag voor het eerst mee bij zijn nieuwe club.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult