SV Spakenburg gaat een intern onderzoek starten naar vermeend dopinggebruik door spelers van het eerste elftal. Dat meldt de amateurclub zaterdag op zijn website.

"Dat nu wordt gesproken over mogelijk dopinggebruik door een aantal spelers in het seizoen 2011/2012 druist volledig in tegen de principes van eerlijke sportbeleving en wordt door SV Spakenburg ten zeerste veroordeeld. Het bestuur van SV Spakenburg is enorm geschrokken van dit nieuws", schrijft voorzitter Marc Schoonebeek.

Twee anonieme oud-spelers onthulden vrijdag in NRC Handelsblad dat spelers in het seizoen 2011-2012 stelselmatig doping gebruikten. Ze namen een supplement waar het verboden bestandsdeel methylhexanamine in zat. Dat middel maakt je alerter en zorgt ervoor dat je je minder snel vermoeid voelt.

Spakenburg erkent dat er destijds inderdaad een keer een verboden middel is aangetroffen in de kleedkamer. Het hoofd medische zaken nam het middel in december van 2011 in beslag en verbood het gebruik ervan. "Na dit verbod is het gebruik van het bewuste voedingssupplement niet meer waargenomen", aldus de club.

De spelers trokken zich volgens de twee anonieme voetballers niets aan van het verbod. Pas een seizoen later, toen er een nieuwe trainer was, verdween het middel uit de kleedkamer.

KNVB

Spakenburg stelt ook dat het alle medewerking zal verlenen aan het onderzoek dat de Nederlandse Dopingautoriteit en de KNVB waarschijnlijk gaan starten. Het interne onderzoek zal parallel hieraan verlopen.

De voetbalbond verklaarde eerder op zaterdag al dat de 'Blauwen' moeten vrezen dat ze het behaalde kampioenschap in de Topklasse in het seizoen 2011-2012 zullen kwijtraken.

Spakenburg moet vrezen voor kwijtraken titel uit 2012 | 'Spelers amateurclub Spakenburg gebruikten doping'