Ronald Koeman vindt dat Southampton-middenvelder Morgan Schneiderlin zijn houding moet veranderen.

De trainer van de 'Saints' is er niet blij mee dat de Fransman zich eind vorige maand kritisch uitte nadat bekend werd dat Southampton hem niet wilde laten vertekken.

Om Schneiderlin tot bezinning te laten komen heeft de clubleiding van Southampton de middenvelder twee dagen vrij gegeven, waardoor hij zaterdag niet in actie komt als Southampton een oefenwedstrijd speelt tegen Bayer Leverkusen. De Premier League begint volgende week.

"We hebben die beslissing samen genomen", zegt Koeman volgens The Guardian. "Als de situatie volgende week nog hetzelfde is, heeft Morgan een groot probleem."

Ondanks zijn kritiek herkent Koeman de drang van Schneiderlin om te willen vertrekken. "Het is geen makkelijke situatie. Toen ik nog voetbalde stapte ik ook over van kleinere naar grotere clubs. Maar waar het om draait is dat je weet dat je een contract hebt getekend en dat je dat respecteert."

"We hebben Morgan verteld dat hij twee dagen vrij moet nemen om na te denken over zijn situatie, want wij zullen niet van gedachten veranderen", toont de oud-trainer van Feyenoord zich namens de clubleiding onvermurwbaar. "Dit is ons besluit. We zullen maandag wel zien."

Oneerlijk

Southampton raakte met Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (allen Liverpool), Luke Shaw (Manchester United) en Calum Chambers (Arsenal) deze zomer al vijf basisspelers kwijt. Volgens Koeman doet hij Schneiderlin geen onrecht aan door hem niet te laten gaan.

"Nee, het is niet oneerlijk. Het is oneerlijk als je je handtekening onder een nieuw contract zet en vervolgens wil vertrekken. Niet iedere speler en iedere situatie is hetzelfde."

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult