Ajax is in gesprek met spits Samuel Eto'o over een eventuele transfer naar Amsterdam.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt zaterdag tegenover VI dat de Amsterdammers geïnteresseerd zijn in de transfervrije Kameroener, die afgelopen seizoen onder contract stond bij Chelsea.

Overmars en algemeen directeur Michael Kinsbergen spraken vrijdag met Eto'o in Parijs. De 33-jarige spits maakte in dat onderhoud indruk op de clubleiding van Ajax.

"Samuel kwam enorm gretig op me over", aldus Overmars. "Hij is fit en heeft een grote drive om te presteren." Mocht het Ajax lukken om Eto'o te strikken, dan zal dat volgens de directeur voetbalzaken voor één of twee jaar zijn.

"We moeten natuurlijk de ontwikkeling van Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic niet gaan remmen. Dat blijft een belangrijk aspect als we een ervaren speler halen. Maar wanneer een topspits als Eto'o naar Ajax wil komen, zou dat natuurlijk fantastisch zijn."

Barcelona

Eto'o, 113-voudig international van Kameroen, speelde van 2004 tot 2009 voor FC Barcelona. Vervolgens belandde hij via Internazionale en het Russische Anzji in 2013 bij Chelsea.

Ajax haalde eerder al Milik (gehuurd van Bayer Leverkusen) en Zivkovic (gekocht van FC Groningen) voor de spitspositie naar Amsterdam. Kolbeinn Sigthorsson mag daarentegen vertrekken bij de landskampioen.

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult