Stefan de Vrij wees donderdag tijdens zijn officiële presentatie bij Lazio Roma vergelijkingen met zijn voorganger Jaap Stam resoluut van de hand.

"Ik heb veel respect voor Stam, maar ik ben liever uniek. Ik hou er niet van om mezelf te vergelijken met andere spelers."

Italiaanse media vergeleken De Vrij de afgelopen dagen met Stam. Tijdens de presentatie moest de Feyenoorder hier ook vragen over beantwoorden. 

Stam speelde tussen 2001 en 2004 voor Lazio, dat hem destijds overnam van Manchester United.

"Ik hoop dat ik een betere voetballer word hier, nog completer", aldus De Vrij, die voor vier jaar tekende in Rome.

Welkom

De van Feyenoord overgekomen De Vrij kreeg in Rome een warm welkom. Honderden fans wachtten hem maandagavond bij zijn aankomst op het vliegveld op.

"Dat had ik niet verwacht, ook omdat we twee uur te laat waren. Het was geweldig om al die fans te zien."

De 22-jarige De Vrij kon na een sterk WK in Brazilië op veel belangstelling rekenen, maar koos voor de nummer negen van Italië.

"Er toonden veel clubs belangstelling, het doet er niet toe wie. Maar Lazio was de enige club in de wereld die echt geïnteresseerd in mij was. Zij gaven me het beste gevoel."

Advies

Voordat De Vrij koos voor Lazio, won hij advies in bij verschillende spelers. "Ik heb met Ron Vlaar, Kevin Strootman, Nigel de Jong en Graziano Pellè gesproken."

Strootman komt uit voor Lazio’s stadgenoot AS Roma. "Kevin vertelde me veel leuke dingen over de stad."

Lees het laatste transfernieuws in de rubriek Transfertumult