Doelman Piet Velthuizen was woensdagavond een opvallende reserve in de voorlaatste oefenwedstrijd van Vitesse tegen Chelsea (1-3 verlies). Eloy Room kreeg de voorkeur onder de lat tegen de topclub uit Londen.

"Ik vond het zeker verrassend dat ik niet in het doel stond", vertelde Velthuizen, die wel de tweede helft mocht spelen, tegen de NOS. "Maar het is de keuze van de trainer en die moet je accepteren."

Sinds de 27-jarige Nijmegenaar voor het seizoen 2011/2012 terugkeerde bij Vitesse, is Velthuizen de onbetwiste eerste doelman, net als dat hij dat eerder tussen 2007 en 2010 was.

Zijn concurrent Room (25) komt ook uit de Arnhemse jeugd en was in de jaargang 2010/2011 de nummer één in de Gelredome. Vorig jaar was hij in de eerste seizoenshelft als huurling basisspeler bij Go Ahead Eagles, maar in de winterstop moest hij terug naar Vitesse.

Nieuwe kans

"Voor mijn gevoel ben ik nog steeds de nummer één", aldus Velthuizen. "De trainer wil iedereen een nieuwe kans geven en dat is zijn goed recht. Dan moet je op het veld maar laten zien dat je de nummer één bent."

De eenmalig international heeft geen uitleg gekregen van coach Peter Bosz. "We moeten gewoon presteren. We willen met Vitesse omhoog, dus dan moeten we er een stapje bij doen. Ook ik."

"Je moet concurrentie hebben om een stap te kunnen maken en die heb ik nu. Eloy is een goede keeper, dus we zullen zien."

Vitesse speelt zondag nog een oefenduel tegen Bolton Wanderers, een week voor de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax.

Vitesse in oefenduel thuis onderuit tegen Chelsea