Trainer Josep Guardiola van Bayern München weet zeker dat zijn spelers nog hongerig genoeg zijn. De afgelopen seizoenen grossierde de Duitse topclub in prijzen.

"Excuses tellen niet, wij zijn Bayern München", liet Guardiola woensdagavond weten in New Jersey, vlak nadat de selectie van de Duitse kampioen was aangekomen in de Verenigde Staten.

Liefst zes spelers van Bayern München behoorden tot de selectie van wereldkampioen Duitsland. "Of zij het winnen van titels zat zijn? Natuurlijk niet, ik weet zeker dat we een sterk seizoen zullen spelen."

Guardiola zal er persoonlijk op toezien dat iedereen scherp blijft. "Ik heb bij FC Barcelona al zulke situaties gemaakt, dat veel spelers als Europees of wereldkampioen terugkeerden bij de club. Daar kan ik echt wel mee omgaan."

Sterrenteam

Bayern München oefent donderdag tegen het Mexicaanse Chivas Guadalajara en treft komende week een sterrenteam uit de Major League Soccer.

"Natuurlijk is het vanwege de jetlag niet ideaal om al zo vroeg te spelen, maar een grote club als Bayern moet hiermee om kunnen gaan."

De WK-gangers die tot en met het laatste weekeinde actief waren in Brazilië, onder wie de Duitse spelers en Arjen Robben, zullen later worden ingevlogen.