Vitesse heeft woensdag de eigen Gelredome een oefenwedstrijd tegen Chelsea verloren. De ploeg van trainer Peter Bosz moest met 3-1 buigen voor de Engelse topclub, die deze week op trainingskamp is in Gelderland. 

Halverwege de eerste helft stond Chelsea al met 2-0 voor door doelpunten van Mohamed Salah (op aangeven van Diego Costa) en een fraaie vrije trap van Cesc Fabregas.

Diego Costa, de grootste aankoop van deze zomer, bereidde een kwartier voor tijd ook de 3-0 van voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic voor. Marco van Ginkel speelde tegen zijn oude club bijna zeventig minuten mee bij Chelsea,

Nathan Aké viel in de slotfase in bij de bezoekers. Invaller Uros Djurdjevic redde vlak voor tijd met een doeltreffende kopbal de eer voor Vitesse.

Nieuwelingen

Bosz liet in de eerste helft Eloy Room onder de lat staan, na de rust verdedigde Piet Velthuizen het doel. De aanwinsten Wallace, gehuurd van Chelsea, en Arnold Kruiswijk begonnen in de basis.

In de tweede helft mochten nieuweling Denys Olinik en stagiair Marvelous Nakamba invallen. Vitesse hoopt in de aanloop naar het nieuwe seizoen nog meer spelers aan te trekken, mogelijk met hulp van Chelsea waarmee de club nauw samenwerkt.

De Arnhemmers spelen zondag nog een oefenwedstrijd tegen Bolton Wanderers en opent de competitie een week later op bezoek bij landskampioen Ajax.