Voorzitter Julio Grondona van de Argentijnse voetbalbond is woensdag overleden. De 82-jarige Grondona had als 'senior-vicepresident' tevens een vooraanstaande rol achter FIFA-preses Sepp Blatter.

De voorzitter bezweek aan de gevolgen van een hartstilstand. Hij was enkele uren eerder opgenomen in een ziekenhuis in Buenos Aires.

Grondona was sinds 1979 voorzitter van de Argentijnse voetbalbond. Onder zijn leiding bereikte de nationale ploeg drie keer de WK-finale (1986, 1990 en 2014). In 1988 trad Grondona toe tot het uitvoerend comité van de FIFA.

Vanwege het overlijden van de voorzitter heeft de bond een week van rouw aangekondigd. Binnen drie maanden moet een opvolger zijn gevonden.

Trieste dag

De Argentijnse federatie kampt plotseling met een groot probleem, want naast een voorzitter moet ook een nieuwe bondscoach worden aangesteld. Alejandro Sabella zou woensdag op een persconferentie zijn vertrek toelichten, maar vanwege het overlijden van Grondona werd die bijeenkomst op het laatste moment geschrapt.

Lionel Messi zei woensdagavond diep geraakt te zijn door het overlijden van Grondona. "Een zeer trieste dag voor de voetbalgemeenschap, voor Argentinië en voor mij'', schreef hij op Facebook. ''Ik leef mee met de familieleden en vrienden van onze voorzitter."