Cristiano Ronaldo herstelt goed van een knieblessure die hem de laatste maanden parten speelde. Dat meldde trainer Carlo Ancelotti van de 'Koninklijke' in Dallas, waar Real Madrid bezig is aan een oefentrip.

De Portugese sterspeler kan mogelijk zaterdag in de oefenwedstrijd tegen het Manchester United van manager Louis van Gaal zijn rentree maken.

''Hij heeft dinsdag twee keer individueel kunnen trainen'', aldus Ancelotti. ''We moeten even zien hoe het de komende dagen gaat. Kijken of hij weer met de groep mee kan trainen en mogelijk zelfs tegen United kan spelen. Maar we moeten wel voorzichtig en kalm blijven. We zullen hem niet overhaast brengen.''

Ronaldo kreeg aan het eind van vorig seizoen te maken met verschillende blessures aan zijn bovenbeen en knie. Daar sukkelde hij tijdens het afgelopen WK mee door.

De aanvaller kon niet voorkomen dat Portugal al in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Afgebroken

Real Madrid nam de vedette wel mee naar de Verenigde Staten, maar hij kwam in de wedstrijden tegen Internazionale en Roma nog niet in actie.

Het duel met Roma werd dinsdag in de slotfase voortijdig afgebroken omdat supporters het veld op kwamen. (Bekijk de video)