Voorzitter Ralph Krueger heeft manager Ronald Koeman dinsdag verzekerd dat hij niet hoeft te vrezen voor het vertrek van nog meer sterkhouders. Dat viel echter niet in goede aarde bij Morgan Schneiderlin, die in de belangstelling zou staan van Tottenham Hotspur.

"Zes geweldige jaren bij Southampton in één uur kapotgemaakt", foetert de Fransman op Twitter. De controlerende middenvelder reageert daarmee op de uitspraken van de preses.

Met Schneiderlin en Jay Rodriguez stonden nog twee vooraanstaande spelers van Southampton in de belangstelling van de Engelse topclubs, maar zij blijven volgens Krueger behouden voor Koeman. "Jay en Morgan zijn niet te koop", zo sprak de voorzitter klare taal.

"Zij behoren tot de kern spelers waar we onze nieuwe ploeg omheen gaan bouwen. We hebben nu genoeg financiële middelen", aldus Krueger.

Southampton eindigde afgelopen seizoen onder trainer Mauricio Pochettino verrassend als achtste in de Premier League.

Het succes heeft echter ook een keerzijde, want met Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (allen Liverpool), Luke Shaw (Manchester United) en Calum Chambers (Arsenal) zijn deze zomer al vijf basisspelers vertrokken bij de 'Saints'.

Versterkingen

Met Dusan Tadic (FC Twente) en Graziano Pellè (Feyenoord) heeft Koeman vooralsnog twee voor hem bekende spelers als aanwinsten gekregen. De komende weken volgen meer spelers, zo verzekert Krueger, die enkele maanden geleden vanuit het ijshockey is ingestapt bij Southampton.

"We gaan de selectie versterken. Het gaat er niet om dat die nieuwe spelers er vandaag of morgen al zijn, maar dat we de juiste deals sluiten voor de juiste spelers. Ze moeten passen bij de manier waarop Ronald wil gaan spelen. Ik begrijp de frustraties van sommige fans, maar we moeten rustig zijn en de juiste dingen doen voor deze club."

Koeman werkt intussen met een uitgedunde en gemankeerde selectie tot naar de start van het seizoen. De oud-international zette dinsdag een foto van een leeg trainingsveld op Twitter, met de begeleidende tekst 'Ready for training!'. De al dan niet cynisch bedoelde tweet van Koeman maakte een hoop reacties los op de sociale media.