Dick Advocaat ziet volop mogelijkheden om succesvol te zijn met het nationale team van Servië. De 66-jarige Nederlander bekeek zo'n tien wedstrijden en raakte onder de indruk.

"Ik zag veel getalenteerde spelers", zei Advocaat maandag tijdens zijn presentatie in Stara Pazova. "Alleen heeft deze generatie zich nog niet gekwalificeerd voor een eindtoernooi. Dat moeten we proberen te veranderen."

De doelstelling voor Advocaat is duidelijk nadat Servië het WK in Brazilië miste en zich eerder ook niet plaatste voor het EK in 2012. Het Balkanland moet over twee jaar bij het EK in Frankrijk van de partij zijn. "Er zijn geen excuses, want de kwaliteit is er."

In 2016 worden voor het eerst 24 in plaats van zestien landen toegelaten tot de Europese titelstrijd.

Strenge hand

De baas van de Servische voetbalbond, Tomislav Karadzic, prees de doorgewinterde Advocaat. "We geloven dat zijn ervaring, kennis en strenge hand zal helpen om ons spelniveau te verhogen." Karadzic voegde eraan toe dat Advocaats contract verlengd kan worden als hij zich kwalificeert voor het EK.

De Hagenaar was eerder bondscoach van het Nederlands elftal, Zuid-Korea, België en Rusland. Het afgelopen halfjaar was hij trainer van AZ.

Vorige week werd de 66-jarige coach voor twee jaar aangesteld als opvolger van Sinisa Mihajlovic.