Southampton-coach Ronald Koeman is voor de tweede dag op rij een verdediger kwijtgeraakt aan een Engelse topclub. Arsenal neemt de negentienjarige Calum Chambers over van de 'Saints'.

Arsenal bevestigt de transfer die al enige tijd in de lucht hing maandagmiddag op de clubsite. Zondag zag Koeman Dejan Lovren al overstappen naar Liverpool.

De 'Gunners' doen geen mededelingen over de transfersom voor Chambers, die pas vorig seizoen zijn debuut maakte op het hoogste niveau en 22 competitiewedstrijden speelde voor Southampton. Volgens Engelse media kost de jeugdinternational zo'n 20 miljoen euro.

"Calum heeft op een jonge leeftijd al laten zien dat hij veel kwaliteiten bezit", reageert manager Arsène Wenger, die het aantrekken van de multifunctionele Chambers eerder al een 'gok' noemde.

"Ik ben zo blij dat ik bij Arsenal kan tekenen", zegt de Engelsman zelf. "Ik bewonder de ploeg al lang vanwege de speelstijl. Bovendien is het al jaren een van de topclubs in Europa."

Teleurgesteld

Koeman verloor naast Chambers en Lovren deze zomer al Rickie Lambert, Adam Lallana (beiden Liverpool) en Luke Shaw (Manchester United). Tot nu toe haalde de Nederlander alleen Dusan Tadic (FC Twente) en Graziano Pellè (Feyenoord).

Algemeen directeur Les Reed stelt dat Southampton 'teleurgesteld' is dat er wederom een exponent van de eigen jeugdopleiding is vertrokken. "Calum maakte duidelijk dat hij geen toekomst zag bij Southampton en dus was het voor ons van belang dat we een zo hoog mogelijke transfersom zouden bedingen."

"We willen nog steeds onze beste jonge spelers behouden voor de club. Het is belangrijk dat we kalm en geduldig blijven in deze transferperiode. We weten welke spelers we willen halen en we werken er hard aan om de deals rond te krijgen."

Lees al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult