Southampton raakte deze zomer al drie sleutelspelers kwijt en moet vrezen dat er nog meer belangrijke krachten vertrekken. Ronald Koeman maakt zich desondanks geen zorgen over de toekomst.

De Nederlandse coach zag met Rickie Lambert, Adam Lallana en Luke Shaw al drie pijlers onder het succes van vorig seizoen de club verlaten en lijkt ook Dejan Lovren (naar Liverpool) en Calum Chambers (aan Arsenal) kwijt te raken.

Volgens Koeman is hij echter dicht bij het aantrekken van een vervanger voor Lovren. ''Het is onze taak dat als er iemand vertrekt, wij een opvolger moeten hebben'', zegt Koeman tegen diverse Engelse media.

''Omdat Lovren een zeer belangrijke schakel was, doen we er alles aan om iemand te halen en dat lijkt te lukken. De club werkt hard en het is nog niet te laat.''

Koeman is niet verbaasd dat de spelers van Southampton populair zijn bij andere clubs. ''Deze vereniging heeft een geweldig seizoen achter de rug en dan is het normaal dat er spelers vertrekken. Als er vijf speler weggaan, moet je dat wel opvangen'', aldus de oud-coach van onder meer Feyenoord.

''We hebben met Dusan Tadic en Graziano Pellè al twee nieuwe spelers, maar er zullen er nog meer komen zodat we het niveau van vorig seizoen kunnen evenaren.''

Volg al het transfernieuws in Transfertumult