FIFA-voorzitter Sepp Blatter hoopt dat Luis Suarez sterk terug zal komen na zijn schorsing van vier maanden.

"Suarez heeft op dit WK ook laten zien dat hij uitzonderlijke kwaliteiten heeft", zei Blatter maandag op een persconferentie in Rio de Janeiro ter afsluiting van het WK.

"Ik hoop dat hij die kwaliteiten na zijn schorsing weer zal laten zien, dat hij sterk terugkomt. Suarez gaat nu ook bij één van de beste clubs van de wereld spelen", verwees de Zwitser naar de transfer van de Uruguayaan van Liverpool naar FC Barcelona.

Suarez kan pas eind oktober zijn eerste minuten maken voor zijn nieuwe club vanwege de schorsing die hij kreeg voor het bijten van Giorgio Chiellini in het WK-duel met Italië. Blatter zei met de spits mee te leven.

"Ik voel de pijn van Suarez vanwege deze lange schorsing. Maar ik accepteer ook het besluit van de onafhankelijke commissie die de schorsing heeft uitgesproken."

Uitfluiten

In tegenstelling tot de zaak Suarez wilde de 78-jarige Blatter niet ingaan op vragen over het feit dat hij tijdens het WK veelvuldig werd uitgefloten. Zondag bij de finale tussen Duitsland en Argentinië kreeg hij opnieuw de hoon van het publiek over zich heen.

"Vragen daarover beantwoord ik niet. Tijdens het WK waren er positieve en negatieve geluiden. Dat hoort erbij en dat hoort ook bij mijn functie als voorzitter van de FIFA."

Over het WK zelf was Blatter uiterst te spreken. ''We zijn er op vooruit gegaan als we het vergelijken met vier jaar geleden in Zuid-Afrika'', aldus de Zwitser.

''Dit is mijn tiende WK en mijn vijfde als voorzitter van de FIFA. Wat dit WK zo speciaal maakte was de kwaliteit van het voetbal."