Luuk de Jong heeft maandag zijn eerste training bij PSV afgewerkt. De spits is met maar één doel naar Eindhoven gekomen: kampioen worden.

"Het kampioenschap moet altijd het doel zijn. Vorig jaar had PSV een team met veel jonge spelers, maar die hebben nu allemaal een jaar extra ervaring", zegt De Jong tegen de Telegraaf.

Afgelopen weekeinde tekende De Jong een vijfjarig contract bij de Eindhovense club.

"Ik ben gehaald als diepe spits en ik denk dat ik in die rol goed pas in het systeem van PSV", aldus de zevenvoudig international.

De 23-jarige spits komt over van Borussia Mönchengladbach waar hij twee jaar geleden voor een bedrag van twaalf miljoen euro werd aangekocht. Hij werd de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. 

Afgelopen seizoen verloor hij de concurrentiestrijd en werd in de winterstop verhuurd aan Newcastle United. "Ik heb geen spijt van mijn keuze voor Gladbach. Van tevoren weet je nooit hoe het gaat lopen, maar toch is het een goede ervaring geweest."

"Ik heb geleerd wat het inhoudt om op het hoogste niveau te spelen en mijn handelingssnelheid is omhoog gegaan. Ook ben ik fysiek sterker geworden."