De kans wordt steeds groter dat Angel Di Maria zondag voor Argentinië in actie kan komen tijdens de WK-finale tegen Duitsland.

De vleugelspits van Real Madrid ondergaat zaterdagavond op de training nog een laatste test, zo liet bondscoach Alejandro Sabella weten op de persconferentie in het Maracanã-stadion.

''We hebben wat specifieke oefeningen voor hem. Het is afwachten hoe hij daar op reageert'', zei Sabella.

Di Maria liep vorige week zaterdag in de kwartfinale tegen België (1-0) een spierblessure op. De Argentijn miste daardoor de halve finale tegen Oranje die na strafschoppen werd gewonnen.

Di Maria is één van de tien genomineerden voor de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het wereldkampioenschap.

Motivatie

Argentinië moet zondag in Maracanã volgens Sabella de "perfecte wedstrijd" spelen om wereldkampioen te kunnen worden.

''We moeten op en top geconcentreerd zijn, de ruimtes goed benutten en geen balverlies lijden op riskante plekken'', aldus de bondscoach. ''De Duitsers zijn zowel tactisch als fysiek namelijk ijzersterk.''

Uitgerekend in het land van aartsrivaal Brazilië hopen de Argentijnen voor het eerst in 28 jaar weer eens wereldkampioen te worden. ''Aan motivatie dus geen gebrek, we hoeven geen speler op scherp te zetten'', aldus Sabella.

''Iets hogers dan de WK-finale is er niet. Wereldkampioen worden zou een enorme 'boost' geven aan ons land en het Argentijnse voetbal. Helemaal als we dat doen in het meest succesvolle voetballand uit de geschiedenis. Het maakt me extra trots dat we juist in Brazilië de finale hebben bereikt."

Löw: 'Als we onze kwaliteiten tonen, winnen we de finale' | Lahm: 'We hebben meer kwaliteit dan Argentinië'