Aanvaller Sergio Agüero is blij dat Argentinië zondag de underdog is in de WK-finale tegen Duitsland.

Door de overtuigende 7-1 overwinning van de Duitsers op Brazilië in de halve finale tegenover de winst na penalty's van Argentinië tegen Nederland is de ploeg van Joachim Löw de torenhoge favoriet voor de eindstrijd van zondag.

"Duitsland was samen met Brazilië vooraf al de grote favoriet voor de wereldtitel en dat zijn ze nu nog steeds. Wij moeten ons eigen spel spelen. Het komt ons goed uit dat alle druk bij de Duitsers ligt", stelt de Argentijnse aanvaller tegenover FIFA.com.

Agüero verwacht veel druk van de Duitsers zondag in Rio. "We staan in de finale en we moeten zorgen dat we winnen, op welke manier dan ook."

Controle

"We willen graag controle over de wedstrijd, maar we weten dat Duitsland een sterk team heeft met spelers die al jaren met elkaar samen spelen. Natuurlijk probeert Argentinië altijd te winnen, maar soms moet je tijdens de wedstrijd wat behoudender zijn. We zijn ons allemaal bewust van het doel en daar geven we alles voor."

Tijdens de vorige twee WK’s werd Argentinië uitgeschakeld door Duitsland. In 2006 zegevierden de Europeanen na strafschoppen in de kwartfinales, in 2010 won ‘Die Mannschaft’ met liefst 4-0  hetzelfde stadium van het toernooi.

Argentinië en Duitsland staan voor de derde keer tegenover elkaar in de finale, waarmee dit duel het meest voorkomende affiche is in de eindstrijd. In 1986 veroverden de Argentijnen de titel, vier jaar later was de trofee een prooi voor het toenmalige West-Duitsland.

Blessure

De 26-jarige Agüero kwam terug in het elftal van bondscoach Alejandro Sabella nadat hij de achtste finale tegen Zwitserland (1-0 winst) en de kwartfinale tegen België (1-0 winst) aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een bovenbeenblessure. Tegen Nederland speelde hij weer veertig minuten.

"Het is lastig om tijdens een WK terug te komen van een blessure. Het blijft toch in je hoofd zitten of die blessure mogelijk terugkomt. Ik moest erg hard werken om tegen Nederland terug te kunnen keren."

In de finale keert mogelijk ook Angel Di Maria terug. De aanvaller miste het duel met Oranje vanwege een spierblessure, maar is zondag mogelijk fit genoeg voor speelminuten tegen Duitsland.

De Argentijnse routinier Maxi Rodriguez (33) heeft vertrouwen in zijn teamgenoten. "Als we op ons best zijn, kunnen we van iedereen winnen. Iedereen in Argentinië droomt van de wereldtitel. Die droom moeten we waar maken."