De Algerijnse scheidsrechter Djamel Haimoudi heeft zaterdag de leiding bij de troostfinale van het WK tussen het Nederlands elftal en Brazilië. 

Dat maakt de wereldvoetbalbond FIFA bekend. Oranje kreeg eerder op het WK al met Haimoudi te maken tijdens de tweede groepswedstrijd tegen Australië (3-2).

De 43-jarige Algerijn gaf toen aan het begin van de tweede helft een strafschop aan de 'Socceroos'.

Haimoudi fluit zaterdag in Brasilia zijn vierde wedstrijd op dit WK. Naast Australië-Nederland had hij de leiding bij Costa Rica-Engeland (0-0) en het duel tussen België en de Verenigde Staten in de achtste finale (2-1 na verlenging).

De Algerijn krijgt in het Estádio Nacional langs de lijnen assistentie van zijn landgenoot Abdelhak Etchiali en Redouane Achik uit Marokko.

Ervaring

Haimoudi is een ervaren scheidsrechter, die in 2008, 2012 en 2013 actief was op het toernooi om de Afrika Cup. Hij floot vorig jaar in Zuid-Afrika de finale tussen Nigeria en Burkina Faso. De Algerijnse arbiter had ook al drie keer de leiding bij de finale van de Afrikaanse Champions League.

De FIFA maakt vrijdag bekend wie zondag in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië mag fluiten.

Björn Kuipers, vooraf gezien als een voorname kandidaat, zit al thuis. Voor Kuipers is het toernooi afgelopen omdat Oranje zo ver is gekomen.