Luis Suarez hangt een zware schorsing boven het hoofd na het bijten van Giorgio Chiellini in de WK-wedstrijd tussen Uruguay en Italië.

Het is niet de eerste keer dat de Uruguayaan wereldwijd in opspraak raakt. Een overzicht van vijf incidenten, van het WK 2010 tot en met het WK 2014.

2 juli 2010 - Hands
Het staat 1-1 in de WK-kwartfinale tussen Ghana en Uruguay als de Afrikanen bij het scheiden van de markt een levensgrote kans krijgen. Dominic Adiyah lijkt te scoren, ware het niet dat Suarez vlak voor de doellijn met de hand redding brengt. De aanvaller wordt met een rode kaart van het veld gestuurd. Terwijl hij naar de kleedkamer loopt zet hij het op een juichen als hij verneemt dat Asamoah Gyan de toegekende strafschop mist. Uruguay zegeviert na een penaltyreeks, maar Suarez is geschorst voor de halve finale tegen Nederland.

20 november 2010 - Bijten (1)
De topper tussen Ajax en PSV resulteert in een bloedeloos gelijkspel (0-0) en zou allang vergeten zijn als Suarez niet zou hebben gebeten in de nek van Otman Bakkal. Na afloop spreekt Ajax-coach Martin Jol van een 'liefdesbeet'. De tuchtcommissie van de KNVB denkt er heel anders over en schorst Suarez voor zeven wedstrijden. Op het moment dat deze straf voorbij is, komt de Uruguayaan al uit voor Liverpool. 

15 oktober 2011 - Racisme
In Engeland is Suarez in het najaar van 2011 voorpaginanieuws als de FA hem een schorsing van acht duels oplegt wegens het racistisch bejegenen van Patrice Evra tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. Suarez zou een aantal keer het woord 'negro' hebben geroepen in de richting van de linksback. Bij hun eerstvolgende ontmoeting weigert de Uruguayaan de hand van Evra bij het traditionele schudden van handen voor een wedstrijd.

21 april 2013 - Bijten (2)
Suarez blijkt een recidivist. Na Bakkal is Branislav Ivanovic de volgende speler wiens huid wordt 'versierd' met een tandafdruk van de Uruguayaan. De Serviër van Chelsea reageert verbijsterd als hij in zijn arm wordt gebeten, maar accepteert later de excuses van Suarez. De aanvaller belooft beterschap. Hij kan niet voorkomen dat de FA hem voor tien wedstrijden schorst. Het kost hem de start van het nieuwe seizoen.

24 juni 2014 - Bijten (3)
Na een weergaloos seizoen is de donkere kant van Suarez naar de achtergrond geraakt. De spits kroont zich tot topscorer van de Premier League en eindigt met Liverpool verdienstelijk als tweede in de competitie. Op het WK loodst hij Uruguay met twee treffers langs Engeland. Tegen Italië gaat het echter weer mis: Suarez zet in de tweede helft zijn tanden in de schouder van Chiellini. Uruguay wint met 1-0, maar het toernooi van de aanvaller zit erop nu de FIFA hem voor vier maanden heeft geschorst.