Renato Ibarra is door bondscoach Reinaldo Rueda opgenomen in de definitieve WK-selectie van Ecuador.

De speler van Vitesse is één van de 23 namen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gepresenteerd voor het toernooi in Brazilië dat over ruim een week begint.

De bekendste naam op het lijstje van Rueda is die van Antonio Valencia. De middenvelder van Manchester United moet de lijnen uit gaan zetten bij de ploeg die het in groep E op gaat nemen tegen Zwitserland, Frankrijk en Honduras.

Ecuador oefende in de aanloop naar het WK half mei tegen Oranje en hield de ploeg van bondscoach Louis van Gaal in de Arena op 1-1.

De selectie:

Doel: Maximo Banguera (Barcelona), Alexander Dominguez (Liga de Quito), Adrian Bone (El Nacional).

Verdediging: Jorge Guagua (Emelec), Gabriel Achilier (Emelec), Oscar Bagui (Emelec), Juan Carlos Paredes (Barcelona), Frickson Erazo (Flamengo), Walter Ayovi (Pachuca).

Middenveld: Luis Fernando Saritama (Barcelona), Carlos Gruezo (VfB Stuttgart), Antonio Valencia (Manchester United), Segundo Castillo (Al-Hilal), Christian Noboa (Dinamo Moskou), Renato Ibarra (Vitesse), Edison Mendez (Santa Fe), Fidel Martinez (Tijuana).

Aanval: Jefferson Montero (Morelia), Michael Arroyo (Atlante), Enner Valencia (Pachuca), Jaime Ayovi (Tijuana), Joao Rojas (Cruz Azul), Felipe Caceido (Al-Jazira).

Bekijk alle definitieve WK-selecties