Colombia moet het op het WK in Brazilië stellen zonder spits Radamel Falcao.

De aanvaller van AS Monaco kan door een knieblessure niet uitkomen voor zijn land. Bondscoach José Pekerman wachtte tot het laatste moment met de beslissing.

Falcao liep in januari in een bekerwedstrijd een zware knieblessure op. De aanvaller werkt sindsdien hard aan zijn herstel, maar dat heeft niet mogen baten met het oog op het WK.

Twee weken geleden reisde de 28-jarige Falcao nog naar Argentinië om zich bij zijn teamgenoten te voegen die op trainingskamp waren.

''Vandaag voel ik me fysiek prima in orde, maar ik weet niet zeker of het slim is om te spelen op het WK'', lichtte Falcao het besluit om niet naar Brazilië te gaan toe. ''Dit is denk ik de meest verstandige beslissing die ik kan nemen.''

In tegenstelling tot Falcao is PSV'er Santiago Arias wel opgenomen in de selectie. Dat geldt ook voor onder meer James Rodriguez, ploeggenoot van Falcao bij AS Monaco. Colombia is op het WK ingedeeld in groep C met Griekenland, Ivoorkust en Japan.

De selectie van Colombia:

Doel: David Ospina (Olympique Nice), Faryd Mondragon (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Santa Fe).

Defensie: Mario Yepes (Atalanta), Cristian Zapata (AC Milan), Eder Alvarez Balanta (River Plate), Santiago Arias (PSV), Juan Camilo Zuniga (Napoli), Pablo Armero (West Ham United).

Middenveld: Carlos Sanchez (Elche), Fredy Guarín (Internazionale), Abel Aguilar (Toulouse), Elkin Soto (FSV Mainz 05), Aldo Leao Ramirez (Morelia), Juan Fernando Quintero (FC Porto), Victor Ibarbo (Cagliari), James Rodriguez (AS Monaco), Macnelly Torres (Al Shabab), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), Alexander Mejia (Nacional).

Aanval: Carlos Bacca (Sevilla), Adrián Ramos (Borussia Dortmund) en Teofilo Gutierrez (River Plate). 

Overzicht: Spelers die het WK missen door een blessure | Bekijk alle definitieve WK-selecties