Louis van Gaal is kritisch na de keine oefenzege van Oranje op Ghana in Rotterdam (1-0).

De bondscoach van het Nederlands elftal zag veel verbeterpunten, zo vertelde hij zaterdagavond voor de camera van SBS6. "We zijn veel te onzorgvuldig bij balbezit", constateerde de keuzeheer.

"In de eerste helft waren er veel mogelijkheden voor ons om kansen te creëren, maar daar hebben we niet van geprofiteerd. We hebben een schitterende goal gemaakt, maar door twee fantastische aanvallen had het 3-0 moeten zijn."

Toch zag Van Gaal ook goede dingen doen. "In de tweede helft hebben we niets gecreeërd, maar ook helemaal niets weggegeven. Dat laatste geldt voor zowel de eerste als de tweede helft. Dat is het voordeel van dit systeem."

Voetbalvermogen

Over de samenwerking tussen Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie voorin was Van Gaal gematigd tevreden. "Er zit heel veel voetbalvermogen in, maar ze willen nog te veel direct in de diepte spelen."

"Nu hebben we heel veel balverlies geleden. Maar het gaat erom hoeveel kansen je creeërt, dat hebben we voldoende gedaan. We zijn net begonnen, dus dat gaat beter worden hoor."

Robben: 'Het liefst sla ik hem tegen de grond' | Van Persie bezorgt Oranje kleine oefenzege op Ghana