Rusland kan in de aanloop naar het WK in Brazilië nog geen grote indruk maken. De ploeg van bondscoach Fabio Capello wist zaterdag in Oslo niet van Noorwegen te winnen: 1-1. Kroatië wist wel te winnen van Mali.

Oleg Sjatov had Rusland al na drie minuten op voorsprong gezet, maar een kwartier voor tijd zorgde Anders Agnes Konradsen voor de gelijkmaker.

Rusland had eerder al een bijzonder moeizame zege geboekt op Slowakije (1-0). Op 6 juni staat nog een oefeninterland tegen Marokko op het programma.

Kroatië heeft de eerste oefeninterland in de voorbereiding op het WK moeizaam gewonnen. Mali werd in Osijek met 2-1 geklopt, dankzij twee doelpunten van Ivan Perisic.

De eerste maakte de aanvaller van VfL Wolfsburg na een kwartier, de tweede na dik een uur. Zo'n tien minuten voor tijd bracht Kalilou Traoré de ploeg uit Mali nog terug tot 2-1, maar een teleurstelling bleef Kroatië in het vervolg bespaard.

Kroatië speelt op 12 juni de openingswedstrijd van het WK tegen gastland Brazilië. Mexico en Kameroen zijn de andere tegenstanders in groep A.

Overzicht: Oefeninterlands in aanloop naar WK