Louis van Gaal is nog niet begonnen aan zijn klus als manager van Manchester United, maar hij krijgt al een advies van doelman David De Gea.

De Spaanse doelman van United, die zaterdag te horen kreeg dat hij tot de 23-koppige Spaanse selectie voor het WK behoort, hoopt dat zijn landgenoot Juan Mata in Manchester blijft.

"Ik zou Mata niet verkopen, hij is een erg belangrijke speler voor ons", zegt De Gea volgens Sky Sports. Mata, die eveneens tot de Spaanse WK-selectie behoort, maakte in januari de overstap van Chelsea naar United.

"Met hem erbij hebben we kwalitatief gezien een stap gezet. Hij heeft zich erg goed aangepast", aldus De Gea. Mata werd aangetrokken toen David Moyes nog aan het roer stond in Manchester. De Schot moet na een slecht seizoen plaatsmaken voor Van Gaal.

Iniesta

Mocht de huidige bondscoach van Oranje het middenveld van United toch willen versterken, dan heeft De Gea andermaal een advies voor de oud-trainer van onder meer Ajax, Barcelona, AZ en Bayern München.

"Als ik ontelbare miljoenen had, zou ik Andres Iniesta kopen", zegt hij over zijn landgenoot die bij Barcelona onder contract staat. "Hij is één van de beste spelers ter wereld. Hij heeft karakter, kwaliteit en scorend vermogen. Hij heeft alles."