Patrick van Aanholt hoorde zaterdag dat hij tot de zes afvallers voor de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal behoort, maar de linksback van Vitesse kijkt met trots terug op de afgelopen weken.

Van Aanholt heeft net als Karim Rekik, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena en Jeroen Zoet de laatste schifting niet overleefd.

Van Aanholt werd door Van Gaal op het laatste moment nog toegevoegd aan de voorlopige selectie van Oranje. De vleugelverdediger viel twee weken geleden in de oefeninterland tegen Ecuador na rust in. Hij verving Terence Kongolo, die uiteindelijk de voorkeur kreeg van Van Gaal.

De 23-jarige Van Aanholt heeft goede hoop dat hij na het WK weer terugkeert bij Oranje.

''Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar vooral ook trots en blij dat ik zolang deel heb mogen uitmaken van deze groep. Ik heb het gevoel dat ik hier op termijn zeker terug zal keren.''

Balen

Ook Zoet mist dus het WK. De doelman van PSV verloor de strijd onder de lat van Jasper Cillessen, Michel Vorm en Tim Krul. 

''Het is natuurlijk balen, maar ik zie de afgelopen weken toch vooral als een opstap naar een toekomstige interlandcarrière. Ik heb er alles aan gedaan en deze ervaring pakt niemand me af.''

Van Aanholt valt af voor definitieve WK-selectie | Overzicht: De 23 Nederlandse WK-gangers