Danny Hoesen maakt deze zomer de overstap van Ajax naar FC Groningen. Dat maken beide clubs woensdag bekend.

De aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen. FC Groningen betaalt een transfersom voor de spits die nog een contract had voor één jaar.

In oktober 2012 maakte Hoesen zijn debuut in het eerste elftal van Ajax tijdens een Champions League-duel met Real Madrid.

De 23-jarige aanvaller speelde in totaal 44 wedstrijden voor Ajax, waarin hij tien keer scoorde. Hij werd het tweede deel van het afgelopen seizoen verhuurd aan PAOK Saloniki in Griekenland.

"Ik kreeg direct een heel goed gevoel bij de trainers en de overige mensen die aan tafel zaten. FC Groningen is een mooie, warme club met ambities en dat is wat ik zocht", zegt Hoesen op de website van de club.

"Na het gesprek zei ik tegen mijn zaakwaarnemer: ‘Ik denk dat ik mijn nieuwe club gevonden heb.’ Dat was al na een kwartier, ik ben erg blij met deze stap. Ik sta hier met een trots gevoel dat ik voor deze club ga spelen. FC Groningen heeft een mooi stadion, goede fans en een prima selectie. Ik heb er veel zin in."

Stam

Ajax bevestigt eveneens dat Jaap Stam komend seizoen de beloften van de club gaat coachen in de Jupiler League. De oud-verdediger wordt geassisteerd door Andries Ulderink. Beide trainers hebben een nieuw contract ondertekend tot medio 2016.

Stam reageert verheugd op het nieuws. "Ik kijk er zeer naar uit om onze krachten te bundelen en er een mooie periode van te maken. We krijgen te maken met bijzonder getalenteerde jongens, aan ons de taak om deze spelers extra bagage te geven en te laten presteren in de Jupiler League."

Ulderink sluit zich bij Stam aan: "Het is prachtig dat deze kans voorbij komt, die pak ik met beide handen aan. Het trainersvak begon bij mij eerlijk gezegd alweer te kriebelen. Nu kan ik mijzelf als trainer verder ontwikkelen."