Rafael van der Vaart is 'enorm teleurgesteld' dat hij het WK misloopt door een kuitblessure.

Dat laat de middenvelder woensdag weten op zijn Facebook-pagina. Van der Vaart heeft een kuitspier in zijn rechterbeen verrekt.

"Zoals jullie vast kunnen begrijpen ben ik enorm teleurgesteld dat ik niet meega naar het WK", schrijft de speler van Hamburger SV.

"Het was heerlijk om weer bij Oranje te zijn en ik keek er naar uit om samen met het team wat moois neer te zetten in Brazilië. Ik wens het team een succesvol en prachtig WK toe."

Ervaren

Van der Vaart liep dinsdag tijdens de laatste training van het Nederlands elftal op het trainingskamp in Portugal de kwetsuur aan zijn kuit op. Een dag later moest hij zich afmelden bij bondscoach Louis van Gaal.

De geboren Heemskerker was de met 109 duels voor Oranje de meest ervaren international in de voorselectie. Van der Vaart had zijn derde WK en zijn zesde eindtoernooi op rij kunnen spelen.

Van Gaal kreeg eerder al te maken met afmeldingen van Kevin Strootman en Gregory van der Wiel. De keuzeheer maakt zaterdag zijn selectie bekend. Van de 29 spelers moeten er nog zes afvallen.

Geblesseerde Van der Vaart mist WK met Oranje I Met Van der Vaart haakt meest ervaren international af