Schalke-speler en Duits international Benedikt Höwedes (26) heeft dinsdag na een auto-ongeluk meteen eerste hulp verleend aan twee gewonden.

''Ik heb niets gedaan wat een ander niet ook zou hebben gedaan'', aldus de geschokte speler van de 'Mannschaft' een dag na het ongeluk.

Höwedes is met zijn ploeg op trainingskamp in St. Leonhard in Zuid-Tirol. ''In zo'n situatie eerste hulp verlenen, is vanzelfsprekend.''

Hij was als bijrijder bij het ongeluk betrokken, samen met teamgenoot Julian Draxler. Zij zaten bij Formule 1-coureur Nico Rosberg en DTM-coureur Pascal Wehrlein in de auto op een afgesloten stuk weg.

Höwedes deed na de verkeerd afgelopen opnamen voor een Mercedes-spotje een beroep op een psycholoog. ''De beelden zullen nog wel even door mijn hoofd spelen.'' Hij heeft bij de Italiaanse politie een verklaring over het ongeluk afgelegd.

Bierhoff

Teammanager Oliver Bierhoff van de Duitse Mannschaft verwacht niet dat het ongeluk gevolgen zal hebben voor de WK-voorbereiding.

Bierhoff en Rosberg gingen dinsdagavond in het ziekenhuis op bezoek bij de gewonden, twee Duitse vakantiegangers. Volgens Bierhoff zal voortaan kritischer worden gekeken naar zulke commercials. ''Het is duidelijk dat we na zo'n ongeluk voorzichtiger zullen zijn.''

Duitsland oefent zondag in Mönchengladbach tegen Kameroen, dat ook meedoet aan het WK. Vijf dagen later staat in Mainz de ontmoeting met Armenië op het programma. De Duitsers beginnen op maandag 16 juni aan het WK met de kraker tegen Portugal.