De Argentijn Mauricio Pochettino lijkt de nieuwe manager van Tottenham Hotspur te worden.

Dat melden Engelse media maandagavond. De onderhandelingen tussen de Spurs en de trainer van Southampton bevinden zich in een vergevorderd stadium.

De deal zou binnen 48 uur beklonken kunnen zijn. Voorzitter Daniel Levy verkiest Pochettino boven Ajax-trainer Frank de Boer en Louis van Gaal, die onlangs een contract bij Manchester United tekende.

Vooral De Boer werd de laatste maanden veelvuldig in verband gebracht met de nummer zes van de Premier League van het afgelopen seizoen.

Pochettino moet in Londen de opvolger worden van Tim Sherwood. Die werd na de laatste competitiewedstrijd van de Spurs op straat gezet. Sherwood volgde in de loop van het seizoen de Portugees André Villas-Boas op.

Tiende manager

Met Southampton eindigde de 42-jarige Pochettino dit seizoen als achtste in de Premier League. Mocht hij tekenen op White Hart Lane, dan is hij de tiende manager die wordt aangesteld door voorzitter Levy sinds hij in 2001 in Londen arriveerde.

Pochettino is sinds januari 2013 werkzaam bij Southampton. Van 2009 tot 2012 stond hij bij Espanyol aan het roer. De oud-verdediger speelde Newell's Old Boys, Espanyol, Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux.