Roda JC neemt per direct afscheid van trainer Jon Dahl Tomasson. Ook technisch manager Leon Vlemmings vertrekt bij de Limburgers.

Dat maakte Roda JC maandag bekend. De club laat weten dat de teleurstellende sportieve resultaten ten grondslag liggen aan het ontslag van de oefenmeester.

Met Tomasson aan het roer degradeerde de ploeg uit Kerkrade onlangs naar de Jupiler League. Roda JC werd achttiende en laatste in de eredivisie.

De oud-speler van onder andere Feyenoord en AC Milan werd in december overgenomen van Excelsior, waar Tomasson al samenwerkte met Vlemmings.

Laatstgenoemde zag na het ontslag van Tomasson geen heil meer in een langer verblijf bij Roda JC. Aan het einde van het vorige jaar moest ook trainer Ruud Brood al vertrekken bij de Limburgers.

Excelsior is volgend seizoen in de eredivisie te bewonderen, nadat de Rotterdammers in de finale van de play-offs te sterk waren voor RKC Waalwijk.

Tomasson had bij Roda JC nog een contract tot de zomer van 2017. Ook Vlemmings lag tot die tijd nog vast. Eerder moest directeur Marcel van den Bunder het veld al ruimen en trad de voltallige raad van commissarissen af.