Ron Vlaar maakte bij Aston Villa een goed seizoen door, maar rekent zich nog niet rijk voor een vaste plek in het Nederlands elftal op het WK in Brazilië.

"Ik wil elke wedstrijd spelen, maar het is echt geen uitgemaakte zaak dat ik altijd word opgesteld. Er moeten nog zeven spelers afvallen. Ik zal nooit op mijn lauweren rusten", aldus een voorzichtige Vlaar tegen de NOS.

Oranje speelde in de oefenwedstrijd tegen Ecuador (1-1) voor de eerste keer in een 5-3-2-opstelling. Het kwam het spel van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zeker niet ten goede. Vlaar zegt de discussie te snappen.

"Maar deze trainer weet dondersgoed waar hij mee bezig is. Hij is scherp naar ons toe en naar zichzelf", laat Vlaar weten.

De oud-speler van AZ en Feyenoord heeft vooralsnog 22 interlands achter zijn naam staan en is daarmee een ervaren kracht in de defensie van het Nederlands elftal. Vlaar is kritisch op zichzelf.

"Ik wil een bepalende figuur worden. Van alle verdedigers ben ik de oudste. Ik moet meer initiatief tonen en meer leiderschap laten zien."

Janmaat sluit aan bij groepstraining Nederlands elftal