Robert Eenhoorn is de beoogde opvolger van Toon Gerbrands als algemeen directeur van AZ. De Alkmaarders zouden de oud-honkballer na het weekeinde presenteren.

Dat meldt VI woensdag. AZ liet weten pas met informatie naar buiten te komen 'als de handtekeningen gezet zijn'.

Ook Eenhoorn zelf wilde niet reageren. De honkbalbond, waar hij actief is als technisch directeur wist wel te melden dat hij in gesprek is met de club.

Eenhoorn werd al langer genoemd als eventuele opvolger van Gerbrands, die na twaalf jaar AZ komend seizoen algemeen directeur Tiny Sanders vervangt bij PSV.

De 46-jarige Eenhoorn fungeerde eerder als bondscoach van de Nederlandse honkballers. Als speler was Eenhoorn actief in de Major League Baseball en nam hij met Nederland deel aan de Olympische Spelen van 1988 en 2000.

Andere sporten

Bij AZ worden vaker mensen aangesteld die niet afkomstig zijn uit de voetballerij. Zo komt Gerbrands uit de volleybalwereld en was huidig teammanager Teun de Nooijer een uiterst succesvol hockeyer.

AZ stelde in de persoon van Marco van Basten afgelopen maand al een nieuwe trainer aan. De huidige coach van sc Heerenveen neemt de taken over van Dick Advocaat.

De Alkmaarse club hoopt zich later deze week nog te plaatsen voor de voorronde van de Europa League. In de finale van de play-offs speelt AZ donderdag eerst thuis tegen FC Groningen. Zondag is de return in de Euroborg.