Roy Keane zou het toejuichen als Louis van Gaal wordt benoemd tot manager van Manchester United.

"Hij is een goede keuze. Van Gaal heeft grote clubs getraind, maar we moeten afwachten hoe hij het gaat doen", laat de oud-speler van de 'Red Devils' weten in verschillende media.

Keane is verder minder te spreken over de dagelijkse leiding op Old Trafford. "Ik vind dat David Moyes meer tijd had moeten krijgen. Hij had één transferperiode de kans om zijn stempel te drukken."

"Vicevoorzitter Ed Woodward moet naar zichzelf kijken. Het ligt echt niet alleen aan de manager als de gewenste spelers niet komen."

Harder

Keane is ook kritisch op de spelersgroep; hij meent dat de sommige talenten van United zich niet ontwikkelen. "Enkele jaren geleden hoorde je dat Phil Jones en Chris Smalling het helemaal zouden gaan maken."

"Ze zouden de nieuwe Duncan Edwards worden. Nou, ik heb United dit seizoen negen of tien keer gezien en daarvan is echt geen sprake. Jones moet bijvoorbeeld veel harder worden. Het is niet goed als je zo vaak met een brancard van het veld moet."

Volgens Keane moet er heel wat gebeuren wil United volgend seizoen weer meedoen om de titel. "Het is echt een dooddoener, maar je hebt een sterke as nodig om te strijden om de prijzen. Alle vier linies moeten kwalitatief top zijn. Bij United zijn twee linies zwak bezet."