Roy Hodgson is met Engeland verre van favoriet op het aankomende WK, maar de bondscoach gelooft desondanks in de kansen van zijn elftal.

"Of ik denk dat we de wereldtitel kunnen winnen? Ja, anders kunnen we net zo goed niet gaan", aldus de keuzeheer die maandag zijn selectie bekendmaakte.

"Maar dat zijn loze woorden. Vraag het aan de andere coaches die naar het WK gaan en ze zullen allemaal hetzelfde zeggen."

De Engelsen komen op het eindtoernooi in Brazilië uit in groep D met Italië, Uruguay en Costa Rica.

Rooney

Zijn 23-koppige selectie lijkt op het eerste gezicht vrij jong zonder ervaren mannen als Ashley Cole en Michael Carrick, maar Hodgson maalt daar niet om.

"In totaal hebben deze 23 spelers ontzettend veel interlands achter hun naam. We moeten ons niet druk maken om al die jonge spelers. Ik ga geen mensen alleen voor de ervaring meenemen."

Wayne Rooney is al jaren de grote man bij de Engelsen. Hodgson hoopt dat de druk niet alleen op zijn aanvalsleider komt te liggen.

"Het is een slechte zaak zijn om de hoop op één man te richten. Het zou voor Wayne goed zijn als de verantwoordelijkheid om goals te maken gedeeld wordt met anderen. Tijd zal het leren."

Lampard opgenomen in WK-selectie Engeland