Clubicoon Dennis Gentenaar zat er zondag volledig doorheen na de degradatie van 'zijn' NEC. De 38-jarige doelman, die wegens een blessure niet in actie kwam, was kritisch op de spelersgroep.

"Buiten het veld liep het allemaal prima, maar in het veld hebben we elkaar dit seizoen nooit echt gevonden. Het was een heel lastig jaar", zei een geëmotioneerde Gentenaar na de 3-1 thuisnederlaag tegen NU.nl.

"Door de degradatie zal de spelersgroep uit elkaar vallen en zullen veel spelers NEC verlaten. Maar ik weet niet of dat nou zo negatief is. Ook als we ons hadden gehandhaafd had er een hele hoop moeten gebeuren."

Het feit dat de Nijmegenaren twee keer in drie dagen onderuit gingen tegen de nummer zestien van de Jupiler League zegt volgens hem genoeg. "Begrijp mij niet verkeerd: Sparta heeft het goed gedaan tegen ons. Alleen hoeft een club als NEC absoluut niet te verliezen van dit team."

Spanning

Door een kuitblessure moest Gentenaar vanaf de tribune toezien hoe zijn club voor het eerst in twintig jaar afzakte naar de tweede divisie binnen het betaalde voetbal.

"Ik zat met enorm veel spanning op de tribune. Dat werd alleen maar erger toen de 0-1 al zo snel viel, maar ik hield hoop", keek Gentenaar terug op de wedstrijd tegen Sparta. "Ook na de 0-2 zag ik het nog wel onze kant op vallen. We kregen onze kansen en als hij dan snel valt kan het nog."

Pas bij het derde doelpunt van de Rotterdammers besefte Gentenaar dat het er niet meer in zat. "Toen kwam het wel even binnen en realiseerde ik me dat het echt ging gebeuren."

Einde carrière

Met de nederlaag komt er een einde aan de carrière van de doelman die in 1995 begon bij de Nijmeegse club. Hij stond er tot medio 2005 onder contract voor hij via diverse clubs vorig jaar zomer terugkeerde in het Goffertstadion.

Ondanks zijn blessure was Gentenaar de afgelopen tijd dagelijks bij de groep. Hij zag de fatale nederlagen tegen Sparta niet aankomen. "De sfeer in de groep was zoals altijd. Ik had het idee dat ze er klaar voor waren."

Hoe zijn toekomst er na dit debacle uitziet is voor Gentenaar een vraagteken. "Ik zou heel graag iets voor de club betekenen om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk weer op het oude niveau zijn. Of daar nu nog plaats voor is weet ik niet."

Janssen: 'Iedereen binnen NEC is er totaal kapot van'

Directie voorziet grote gevolgen voor NEC na degradatie