Clarence Seedorf vindt het een goede zaak dat AC Milan besloot door te spelen toen fans van Atalanta bananen gooiden naar zijn linksback Kevin Constant.

"Ik kan ze alleen maar complimenteren dat ze hebben doorgespeeld. Hopelijk ontdekken ze wie het heeft gedaan en krijgt die een passende straf", aldus de coach.

Kevin Prince Boateng liep vorig jaar in dienst van AC Milan het veld af nadat hij racistisch werd bejegend bij een oefenduel met Pro Patria.

Seedorfs collega Stefano Colantuano van Atalanta sprak zich harder uit tegen de daders. "Degene die dat deed, verdient een kokosnoot op zijn hoofd. Een geweldige middag is verpest."

De trainer doelde op de 2-1 overwinning van zijn ploeg, die tot stand kwam door een treffer in de 95e minuut. Seedorf lijkt daardoor geen Europees voetbal te halen.

Schoon geweten

Milan won onder zijn leiding acht van de laatste tien duels, maar bij winst van Torino op Parma is een plek in de Europa League definitief verspeeld.

"Niemand had verwacht dat we ons op deze manier zouden herstellen toen ik kwam. Daarvoor was het dramatisch. We zullen het volgende week thuis goed moeten afsluiten en hopen op een gunstig resultaat in Turijn."

Ondanks de reeks aan potentiële vervangers die steeds groter wordt in Italiaanse media, maakt Seedorf nog geen zorgen over zijn baan. "Het seizoen afmaken is het enige dat telt en daarna evalueren we wel. Ik heb een schoon geweten omdat het goed gaat."

Seedorf lijkt Europees voetbal mis te lopen met Milan