PSV kan naar verwachting de komende zes maanden niet beschikken over Stijn Schaars. Dat meldt de medische staf van de club uit Eindhoven vrijdag.

De middenvelder is in de Verenigde Staten succesvol geopereerd, nadat hij aanhoudende klachten had rondom de kuitbeenkop van zijn linkerknie.

De 30-jarige Schaars stond door de blessure al sinds eind maart aan de kant. Na nader onderzoek besloot de international een operatie te ondergaan. 

Die werd donderdag uitgevoerd in de kliniek van de befaamde chirurg Richard Steadman in Vail (Colorado). Schaars ging vrijdag al meteen aan de slag met de fysiotherapeut in Vail. 

"Ik ben hier enkele jaren geleden al met succes geopereerd aan mijn enkel'', liet hij weten op de website van zijn management SportPromotion. "Dus ik weet hoe ze hier denken en werken." 

"Na de operatie direct in beweging, daar komt het op neer. Ik zal de komende tijd twee keer per dag oefeningen doen met de fysio. Daarna zetten we de revalidatie verder in Nederland.''

Onvermijdelijk

Schaars keert over twee weken terug naar huis. "Deze operatie was onvermijdelijk. Ik heb de afgelopen maanden eigenlijk constant met irritatie in de knie gespeeld. Ik kon aanzetten voor een sprint, maar de pijn was altijd voelbaar." 

"We hebben het eerst nog even met rust en behandeling geprobeerd, maar toen dat niet hielp moest ik de knop wel omzetten. Ik moest eerlijk zijn tegenover mezelf.''

Schaars had de hoop op deelname aan het WK al opgegeven. Bij afwezigheid van de geblesseerde Georginio Wijnaldum droeg de oud-speler van Vitesse en AZ afgelopen seizoen geregeld de aanvoerdersband.