Carlo Ancelotti is de achtste trainer die met meer dan één club de finale van de Europa Cup 1/Champions League bereikte.

Dinsdag plaatste de Italiaan zich met Real Madrid ten koste van Bayern München voor de eindstrijd. In 2003, 2005 en 2007 stond de oefenmeester met AC Milan in de finale van het kampioenenbal.

Ancelotti belandt in een rijtje met onder anderen Louis van Gaal. De huidige bondscoach van Oranje reikte met Ajax (1995 en 1996) en Bayern München (2010) tot de climax van de Champions League. 

Ook Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern München), Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern München), Udo Lattek (Bayern München en Borussia Mönchengladbach), Vujadin Boskov (Real Madrid en Sampdoria) en José Mourinho (FC Porto en Internazionale) stonden met twee clubs in de finale van de Europa Cup 1/Champions League.

Mourinho evenaart woensdagavond als hij met Chelsea Atletico Madrid uitschakelt het record van Ernst Happel. De Oostenrijker bereikte met drie verschillende clubs de eindstrijd: Feyenoord, Club Brugge en Hamburger SV.

Ronaldo verbetert recordaantal treffers Messi

Lahm: 'Als team verantwoordelijkheid dragen'

Ramos: 'Hebben met hart en ziel gespeeld'