Arjen Robben vond dat Bayern München in de clash tegen zijn oude club Real Madrid geen aanspraak had gemaakt op een finaleplaats. 

"Het zat er gewoon niet in. Real is terecht naar de finale", spreekt de aanvaller na afloop voor de camera's van de NOS. "Na de 2-0 was het voorbij. Daar moet je realistisch in zijn."

Bayern begon nog vol goede bedoelingen aan de wedstrijd. "We hebben geprobeerd nog aanvallender te spelen, maar wisten dat we moesten uitkijken voor de counter."

De eerste twee goals vielen echter niet na een snelle uitbraak, maar uit dode spelmomenten. "Natuurlijk mag dat niet gebeuren, maar je speelt wel tegen een elftal van wereldklasse."

Trots

Dat de uitslag met 0-4 wel heel hoog uitviel, maakte de avond voor Robben extra pijnlijk. "Het is een heel duidelijke uitslag. Real was gewoon beter. Dat is voetbal, dat hoort erbij."

Hij hoopt dat het elftal niet te lang bij de pakken neer blijft zitten. "We spelen nog de bekerfinale. De kopjes moeten weer omhoog. Het heeft geen zin om nu heel negatief te gaan doen. We mogen bij Bayern nog best trots zijn op ons seizoen."

Ronaldo verbetert recordaantal treffers Messi

Lahm: 'Als team verantwoordelijkheid dragen'

Ramos: 'Hebben met hart en ziel gespeeld'