Jean-Paul Boëtius durft nog niet te rekenen op een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

De buitenspeler maakte begin maart tegen Frankrijk zijn debuut in Oranje, maar zat sindsdien regelmatig op de bank bij Feyenoord.

"Dat zal denk ik niet de doorslaggevende factor zijn voor de bondscoach, al wilde ik graag minuten maken richting het WK", aldus Boëtius.

De Rotterdammer werd een paar keer het 'slachtoffer' van het 5-3-2-systeem waar coach Ronald Koeman in de laatste serie wedstrijden met Feyenoord veel succes mee boekte.

Robben

Ook zondag tegen Cambuur moest Boëtius op de bank beginnen, maar na zijn entree in de rust ging het pas lopen bij Feyenoord en werd de tweede plaats veilig gesteld met een 5-1 zege.

"De bondscoach zal kijken naar het hele seizoen. Ik moet gewoon hard blijven werken en hopen dat ik word uitgenodigd voor de trainingsstage. Daar moet ik laten zien dat ik erbij hoor."

Van Gaal maakt vrijdag bekend met welke spelers hij gaat trainen in Hoenderloo tijdens de eerste fase van de voorbereiding op het WK.

Zijn eerste signalen richting Boëtius waren positief, maar de jongeling durft zich nog niet te verheugen op een reis naar Brazilië. "Ik hoop het, maar ben pas 20 jaar en kom net kijken."

"De bondscoach heeft me na mijn eerste interland verteld dat ik een goede kans maak om mee te gaan. Ik reken alleen nergens op, ben nog geen Arjen Robben."