Arjen Robben is benieuwd hoe de spelers van Real Madrid dinsdagavond omgaan met de druk in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München.

De 'Koninklijke' verdedigt een 1-0 voorsprong tegen de club van Robben. De laatste keer dat de Spanjaarden in de finale stonden dateert uit 2002.

"Ik heb bij Real Madrid gespeeld, ik ken de obsessie van de 'decima', de jacht op de tiende eindzege", vertelt Robben maandag op een persconferentie van de UEFA. "Ik weet hoeveel het voor hen betekent en dat ze al even erop moeten wachten."

"Real Madrid komt hier met veel zelfvertrouwen. Zij weten echter dat het niet eenvoudig zal worden. In München worden geen cadeaus weggegeven. Ik heb een heel goed gevoel. Iedereen zal alles geven, de elf spelers die in de basis staan en de zeven reservespelers."

Robben kan ervoor zorgen dat een bijzondere 'Nederlandse reeks' wordt voortgezet. Sinds 2005 heeft er altijd minimaal één Nederlander in de finale van de Champions League gestaan.

Guardiola

Bayern München-trainer Josep Guardiola wil Real Madrid zo ver mogelijk van het doel houden. "We moeten meer dan één keer scoren om de finale in Lissabon te halen."

"Natuurlijk is het een nadeel dat we beginnen met een 1-0 achterstand. Ik heb er echter alle vertrouwen in."

Tijdens de wedstrijd in Madrid viel het op dat Bayern weinig deed met het vele balbezit. Guardiola gelooft echter heilig in zijn tactiek; hij zal zijn spelers niet opdragen om af te wachten in de hoop dat er meer ruimte ontstaat.

"Ik houd er simpelweg van om de bal te hebben, zo ben ik ook opgeleid. Het is gewoon niet mijn idee van voetbal om met acht mensen achter de bal te spelen."