Joël Veltman ziet na de 33e titel van Ajax perspectief om volgend jaar met beter voetbal kampioen te worden.

"Het spel was dit jaar misschien wat minder, maar de toekomst van Ajax ziet er mooi uit", aldus Veltman tegen NU.nl.

"Veel jonge spelers hebben net als ik namelijk net hun contract verlengd. Al weet ik niet of ik mezelf met 22 jaar nog tot de jonge spelers mag rekenen. Maar dat zoveel jongens lang vastliggen, is heel positief."

"Bovendien is het positief dat we dit seizoen stabiel waren. We zijn bijna niet door de ondergrens gezakt, daardoor hebben we de titel gepakt."

Geen risico

Ajax verzekerde zich zondag van de titel door 1-1 te spelen bij Heracles Almelo. De wedstrijd was misschien wel typerend voor het weinig sprankelende seizoen van Ajax. Veltman: "Klopt, het was niet goed. We wilden wel, maar vreesden ook de counter. En we speelden veel te slordig."

In de laatste minuten gooiden Heracles en Ajax het zelfs op een salonremise, omdat de Almeloërs aan een punt genoeg hadden om zeker te zijn van nog een jaar eredivisievoetbal. Veltman had al rekening gehouden met dat scenario.

"Rond de tachtigste minuut zeiden we ook tegen elkaar dat we niet te veel risico meer moesten nemen. Dat zag je denk ik ook wel aan het spel, het was niet om aan te zien."

"Ik had de bal graag nog een paar keer lang naar voren gespeeld, maar misschien was het wel beter zo."

Cillessen wil keepen ondanks mogelijke degradatie NEC

Cruijff: 'Het kan alleen maar beter worden'