Al weken moet Tim Sherwood geruchten aanhoren dat hij na het seizoen vervangen zal worden als manager van Tottenham Hotspur en dat stoort de 45-jarige oud-speler nogal.

"Bij elke persconferentie gaat het erover dat die manager zal komen en dan weer die", vertelt Sherwood in Engelse media. "Sommige van die managers zitten zelfs te hengelen naar mijn baan. Ik denk niet dat dat correct is."

"Het geeft me geen goed gevoel. Als iemand me ooit zou vragen naar een andere baan, dan zou ik gewoon zeggen dat ze al een manager hebben. Zeg gewoon niets totdat ze geen coach hebben en totdat ik geen baan heb."

Onder anderen Louis van Gaal, Glenn Hoddle, Frank de Boer en Mauricio Pochettino zijn genoemd als trainers die komende zomer aan de slag zouden kunnen gaan bij de Spurs. Sherwood werd zelf pas eind december aangesteld op White Hart Lane als opvolger van André Villas-Boas.

"Er wordt altijd maar gezegd dat ik de stoel warm houd voor iemand anders. Dat doe ik, maar de stoel wordt nu wel heel heet."

Waardigheid

Tottenham staat met nog twee speelrondes te gaan zesde in de Premier League, op drie punten van de nummer vijf Everton. Die plek geeft aan het eind van het seizoen recht op Europa League-voetbal.

"Ik heb het best goed gedaan, maar is het is lastig", stelt Sherwood. "Ik ben gedisciplineerd gebleven, heb mijn waardigheid en mijn trots behouden en gewoon mijn werk gedaan."

"Dat is alles wat ik heb geprobeerd. Het is een eer om manager te zijn van deze club en ik hoop dat ik het nog lang mag blijven."