In het eerste duel onder de nieuwe trainer Ryan Giggs heeft Manchester United zaterdag een ruime overwinning geboekt. De 'Mancunians' waren met 4-0 te sterk voor Norwich City. 

Wayne Rooney en invaller Juan Mata waren ieder twee keer trefzeker op Old Trafford. Drie van de vier treffers van de thuisploeg vielen na rust. 

De 40-jarige Giggs is sinds dinsdag, toen David Moyes werd ontslagen, trainer-speler van United. Hij bracht voor het duel met Norwich City liefst zes wijzigingen aan in het laatste basisteam van de ontslagen David Moyes.

Onder anderen Mata moest vanwege de vernieuwingsdrift van de debuterende coach op de bank beginnen. Alexander Büttner werd zelfs buiten de selectie gelaten. 

Bij Norwich City begonnen Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel in de basis. Beide Nederlanders werden in de tweede helft gewisseld.

Ritme

In de eerste helft was het voor het gerenoveerde ManUnited nog even zoeken naar het juiste ritme. Vlak voor rust zorgde Rooney uit een strafschop toch voor een positief gevoel bij Giggs in de kleedkamer (1-0).

Kort na de pauze schoot de Engelse international opnieuw raak, 2-0. Met Mata voor Danny Welbeck deed Giggs daarna een prima wissel. De getergde Spanjaard scoorde in het laatste half uur twee keer: 4-0.

Door de 4-0 overwinning staat Manchester United steviger op de zevende plaats, met zes punten achterstand op Tottenham Hotspur. De zesde plek geeft aan het eind van het seizoen recht op Europa League-voetbal, mits Arsenal en niet Hull City de finale van de FA Cup wint. 

Norwich moet vrezen voor degradatie. De club staat een punt boven de degradatiestreep, maar heeft een lastig programma voor de boeg. Norwich gaat de komende weken op bezoek bij Chelsea en ontvangt Arsenal. 

Bekijk de huidige ranglijst in de Premier League.