De halve finales en de finale van het EK voetbal in 2020 worden gespeeld in Engeland of Duitsland. Dat heeft de UEFA zaterdag bekendgemaakt.

Het toernooi wordt door in totaal dertien verschillende landen georganiseerd. Negentien landen, waaronder Nederland, hebben zich kandidaat gesteld.

Aanvankelijk gold Istanbul als favoriet om de beslissende fase van het toernooi toegewezen te krijgen. Turkije trok zich echter vrijdag terug om zich volledig te concentreren op het binnenhalen van de organisatie van het EK in 2024.

Als de finale in Engeland wordt gespeeld, vormt het Wembley Stadium in Londen het decor. Duitsland heeft de Allianz Arena in München naar voren geschoven.

Het EK wordt in 2020 in verschillende landen afgewerkt ter ere van het zestigjarig bestaan van het toernooi.

Nederland hoopt drie groepsduels en een achtste finale binnen te slepen. Deze wedstrijden moeten gespeeld worden in de Amsterdam Arena. De UEFA beslist op 19 september over de toewijzingen.

De negentien landen die een stad aanbieden zijn: Nederland (Amsterdam), Azerbeidzjan (Bakoe), Wit-Rusland (Minsk), België (Brussel), Bulgarije (Sofia), Denemarken (Kopenhagen), Engeland (Londen), Macedonië (Skopje), Duitsland (München), Hongarije (Boedapest), Israël (Jeruzalem), Italië (Rome), Ierland (Dublin), Roemenië (Boekarest), Rusland (St. Petersburg), Schotland (Glasgow), Spanje (Bilbao), Zweden (Stockholm) en Wales (Cardiff).